Alder er bare et tallHva menes med at alder er bare et tall?

Det betyr at man ikke skal la tallet som viser ens alder bestemme hvordan man skal leve livet sitt. Ettersom man blir eldre så stemmer det at noen ting blir mer utfordrende, og at andre ting kommer enklere. Vi endrer utseende, utvikler nye talenter, og forholder oss annerledes til menneskene rundt oss. Men det er ikke dermed sagt at alderen bestemmer den enkeltes potensiale eller muligheter. Her kommer noen ting som ikke bare er viktig når man er ung, men som man bør ta med seg inn i eldretilværelsen. 

Fysisk aktivitet er bra for alle, uansett alder

Fysisk aktivitet er en fordelaktig aktivitet som kan hjelpe mennesker med å føle seg bedre og prestere, om de er 20 år gammel, eller om de er 80. Det finnes mange fordeler ved å trene og mosjonere. Regelmessig fysisk aktivitet…

  • styrker immunsystemet…
  • styrker muskler…
  • og gir et mentalt løft.

Stemmer det ikke at de sunneste og sprekeste “oldingene” du møter er de som har formet en vane av å jevnlig gå på turer, spise enkel norsk kosthold, og generelt holde skrotten gående? 

Man er aldri for gammel til å finne seg en ny partner

Noen vil kanskje si at etter hvert som vi blir eldre blir det vanskeligere å finne en ny partner. Men vitenskapen har nå bevist at dette ikke er tilfelle. Faktisk er det de som er over 55 år, og som har vært singel i minst 5 år, som er mest sannsynlig til å ha et nytt forhold innen de neste 5 årene. Så hvis du er over 50 og føler deg nedenfor siden du antar at det er for sent for deg, tenk om igjen!

Man må også bruke pengene klokt når man er eldre

Vi ser ofte på hvordan de unge sjelden har gode pengevaner, for eksempel ved å budsjettere, bare bruke pengene sine på det de trenger i steden for alt de har lyst på, samt å sette og oppnå sparemål. 

Men det finnes også mange eldre som aldri har bygget gode pengevaner heller. Vanene man bygger når man er ung har tross alt en tendens til å bli med oss gjennom livet. Derfor må du også bruke pengene klokt når du blir eldre, og reflektere rundt de beste måtene å bruke pengene dine. Om det er å sammenligne tilbud for å spare noen kroner, eller å gi barnebarna litt penger for å være snill og generøs innimellom, blir opp til deg. Men du må holde deg langt unna tanken at bare fordi du er gammel, så har det ikke noe å si hvordan du bruker pengene dine, kanskje fordi du “er i grava om noen år likevel.” Slikt kan man aldri være sikker på. 

Ved å belyse disse tre viktige punktene – fysisk aktivitet, forhold, og penger – håper vi å ha gjort det klart at alder er bare et tall, og at du bør ikke la deg begrense av det.