Forbrukslån til pensjonister


Forbrukslån pensjonister

For deg som begynner å ha levd noen år kan det virke som at forbrukslån bare er noe de yngre kan ta opp. Da kan det være fint å vite at dette ikke er sant, og at mange pensjonister tar opp forbrukslån til ulike formål som billån, oppussing (som en handyman av en sønn ofte hjelper til med), og annet. I denne artikkelen besvarer vi noen av de mest stilte spørsmålene om forbrukslån til pensjonister. 

Hva er forbrukslån til pensjonister? 

Forbrukslån til pensjonister er praktisk talt bare et vanlig forbrukslån. Samtidig finnes det visse forskjeller som spiller inn, for eksempel basert på noen bankers krav til søkere. Disse forskjellene skal vi gå mer inn på nedenfor. 

Hva er aldersgrensen for forbrukslån til pensjonister? 

Noen banker godkjenner kun søknader om forbrukslån til pensjonister fra de som er under 70 år gammel – dette fordi de anser det som en høyere risiko å låne ut penger til de som har passert en viss alder, gitt naturlige årsaker (altså dødsfall). Samtidig finnes det banker som også godkjenner forbrukslån til pensjonister til de som er over 70 år gammel, så det finnes alltids muligheter for å få et slikt lån. 

Hvis du lurer, så er det ingen fastsatt nedre aldersgrense for forbrukslån til pensjonister. Man må for eksempel ikke ha fylt 63 år for å få det, spesielt siden det ikke er noen store praktiske forskjeller i hvilken rente man får på dette lånet vis-a-vis et vanlig forbrukslån. 

Hvordan ta opp forbrukslån til pensjonister? 

Å ta opp forbrukslån til pensjonister gjøres på akkurat samme måte som for et vanlig forbrukslån: 

  1. Vi anbefaler at du begynner med å søke på ulike banker for å finne det beste tilbudet med lavest rente. Dette gjør du på deres nettsider ved å fylle ut søknadsskjemaer der, noe du kan få hjelp til av den yngre garde i din familie hvis du selv synes det er vanskelig å forholde deg til PC og mobil. 
  2. Du vil raskt motta svar, ofte innen 1 til 3 dager. Deretter vil banken foreta en verdivurdering for å sjekke at informasjonen du har oppgitt er korrekt i forhold til Gjeldsregisteret. Det kan hende at du må laste opp mer dokumentasjon – eller ikke. 
  3. Når banken har utført verdivurderingen og godkjent søknaden, så signerer du kontrakten for lånet, som inneholder nedbetalingstid og diverse vilkår, før du så vanligvis mottar pengene innen en virkedag. 

Krav til forbrukslån til pensjonister?

Kravene som stilles for å få forbrukslån til pensjonister er mye de samme som for vanlige forbrukslån: 

  • Du må ha fast inntekt/pensjon
  • Du må være norsk statsborger
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Som nevnt tidligere må man for visse banker være under 70 år gammel. Andre bank-spesifikke krav kan også forekomme. 

Er det noen forskjell mellom vanlig forbrukslån og forbrukslån til pensjonister? 

Nei, i de aller fleste tilfeller det ikke noen forskjell mellom vanlig forbrukslån og forbrukslån til pensjonister. De er bare ulike begreper for den samme løsningen. Man kan for all del ta et vanlig forbrukslån, selv om man er pensjonist, eller man kan gå for et forbrukslån til pensjonist hvis det “føles” bedre eller man ikke lykkes i å få bevilget lån hos banker som bare tilbyr vanlig forbrukslån. 

Nå som du har fått svar på noen av de mest stilte spørsmålene om forbrukslån for pensjonister, sitrer det kanskje i deg etter å søke om et slikt lån selv? Vel, vi er sikre på at du har en ganske klar ide for hva du vil bruke pengene på, så da er det bare å gjøre en ting: begynn å søk, og velg det beste tilbudet! 

Kilder:

Lån For Deg – Forbrukslån artikkel