Nye tall viser en stor vekst i arbeidsledigheten for personer over 60 år. Siden 2014 har arbeidsledigheten økt med nesten 30 % opplyser Senter for seniorpolitikk i en nylig lansert rapport.
– Dette er bekymringsfylt, spesielt siden vi vet fra Seniorpolitisk barometer 2015 at arbeidsgivere sjelden innkaller søkere over 58 år til jobbintervju. Den som går ufrivillig ut av arbeidslivet i denne alderen, kommer vanskelig tilbake i jobb igjen, sier rådsleder Wenche Frogn Sellæg.
Tøffe tider i arbeidsmarkedet betyr økende arbeidsledighet. Daglig kommer meldinger om bemanningskutt i oljeindustrien og tilknyttede næringer. Bak ledighetstallene skjuler det seg enkeltindivider. Ungdom, småbarnsforeldre, enslige og eldre. Trofaste og dyktige medarbeidere som ikke lenger har en jobb å gå til.
I TNS Gallup sitt nylig gjennomførte Helsepolitiske barometer svarer to av fem at muligheten til å stå lenger i jobb er av stor betydning for egen livskvalitet og helse.
– At hele 40 prosent av befolkningen ser en så klar sammenheng mellom jobbmulighet og egen helse i eldre år, er noe som både arbeidsgivere og politikere må merke seg. Dette er en gruppe som ønsker å være lønnsmottakere og ikke pensjonsmottakere – legger Frogn Sellæg til.
Også på Stortinget ser de alvoret i at mange seniorer nå opplever å bli arbeidsledige på slutten av arbeidslivet. På den muntlige spørretimen onsdag 1. juni ble statsminister Erna Solberg utfordret av Arbeiderpartiets Trond Giske om hun så alvoret i arbeidsledighetssituasjonen blant seniorer.
Les referat fra referatet fra spørretimen her
Link til rapporten Seniorer og arbeidsmarkedet: Vurdering av ulike sluttpakker
Legg igjen en kommentar